onsdag 11 februari 2009

Sluta oroa mig för allt

Den här knölen i mitt vänstra bröst är ett stort orosmoment just nu,jag är en person som ofta oroar mig för väldigt mycket,även om jag egentligen inte skulle behöva vara orolig för vissa saker eller personer så är jag det ändå,sån är jag!
Så fort jag får tillfälle så är jag där med handen och känner på den här knölen..i början var det lite svårare att hitta den,kände den oftast bara när jag stod i duschen men i några veckor nu har jag sett när jag tittar i spegeln att det är en ljus rodnad just där knölen sitter,då har jag ju hittat den direkt!
Har fått för mig att knölen faktiskt växt men om det stämmer eller är inbillning vet jag faktiskt inte..grejen är den att jag nu känner knölen så fort jag tar handen på bröstet,dessutom är bröstet större och fastare nu,det sticker och gör ont i bröstet när jag inte tar på det(alltså inte sån där ömhet som vi kvinnor kan få vid mens,det här känns annorlunda)
Eftersom man oroar sig så sitter man ju och läser om det på nätet också,för att se om man känner igen symtomen och kanske ställa en egen diagnos vilket såklart är helt korkat,allt man man läser stämmer in på symtomen för cancer!
Därför tror jag att det enda rätta är att man får den här knölen undersökt med ultraljud så att man förhoppningsvis lugnar ner sig sedan när man vet att det inte är något farligt och sluta oroa sig ständigt!

6 kommentarer:

Anonym sa...

Låter bra!Kolla upp de så slipper du oroa dig i onödan..Och är de nåt så får du ju hjälp tidigt:)lycka till

Anonym sa...

jag är likadan, oroar mig för allt! jag brukar oxå känna på brösten ofta, är skit rädd för att få cancer! usch! undra när man börjar gå på sån där mamografi?

Anonym sa...

Ja få det där undersökt.
Syrran håller på att undersöka knöl nu hon också.
Varit in på mamografi och ska nu vidare för undersökning hos kirurg.
När du väl tagit steget att boka tid för undersökning så kommer du nog känna dig lugnare.

Kram
Rebecca

Anonym sa...

Usch det är så lätt att inbilla sig en massa symtom på sjukdom. När man märker ett symtom så dyker flera upp varje dag och man oroar sig mer. Jag som går omvårdnad och läser om alla sjukdomar och deras symtom kan bli galen på mig själv! När jag lärde mig om stroke så vaknade jag en morgon och kände inte vänsterarmen och kunde inte röra den. Jag trodde jag fått en stroke fast det i själva verket bara var armen som somnat för jag hade legat på den. Haha man blir helt knäpp av dessa studier! =) Men kolla upp den tycker jag med. Det kan ju ändå vara skönt att veta att det inte är något. Det kan ju också vara en körtel som är svullen. Jag hoppas allt går bra och att det inte är något allvarligt! =)

ModestyEva sa...

Men nu går du och kollar upp det där! Sluta kläm och känn, fråga nån som vet istället så du inte sitter hemma och "hobby diagnostiserar" och funderar, tjänar inget till.

Anonym sa...

Hej hej vännen .... gå o kolla den där nu.... jag tror inte det e ngt. Men för ditt bästa så att du kan släppa det... Ha det bäst min vän..... kramis P